Projekt címe: A Szega Camembert Kft. termelékenységének növelése és technológiai megújulása
A projekt elszámolható összköltsége: 39 284 790 Ft
Szerződött támogatás összege: 27 499 353 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
Projekt befejezési dátuma: 2022.03.31
Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00476
Projekt megvalósítási helyszíne: 2049 Diósd, Vadrózsa u. 1387/74. hrsz
Jelen projekt gazdája a Szega Camembert Kft., mely a beruházás keretében eszközbeszerzést, hűtőház korszerűsítést és napelemes rendszer telepítését valósította meg. A beruházásra elnyert feltételesen visszatérítendő támogatási összeg: 27 499 353 Ft. A projekt teljes, összköltsége 39 284 790 Ft.
A projektünk céljait 3 részre osztottuk: 1. a komissiózó és csomagoló szekciónk technológiai felkészültségének javítása, 2. a hűtőház részleg kapacitásának növelése és gépészeti felújítása. 3. A tevékenységünk villamos energia fogyasztásának csökkentése megújuló energiaforrást hasznosító technológia révén.
1.) beszerzésre került egy BIZERBA típusú és gyártmányú úgynevezett fresh pack csomagológép. Ez lehetővé teszi blokk formátumú sajtok szeletelését és egyidejű csomagolását fresh pack csomagolásban.
2.) A hűtőházunk kapacitása véges, így szendvicspanel szigeteléssel, annak alapterületét növeltük. A hűtött raktártér kapacitás növelésével a komissiózó tér is megnőtt, amely sokkal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé teszi a komissiózók munkáját. Lehetővé válik az adott termékekből raktáron lévő különböző lot számú és szavatossági idejű termékek fizikai elválasztása és a betárolt mennyiség növelése is.
3.) Hűtőházunk fogyasztása eddig is magas volt, a megnövekedett kapacitással pedig tovább fog nőni, ezért telepítettünk egy napelemes rendszert, ami majdnem 100%-ban lefedi villamos energia fogyasztásunk.
A projekt zárása 2022.03.31.-n megtörtént.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melyre 27 499 353 Ft visszatérítendő támogatási összeget nyert el Társaságunk.
A fejlesztés eredményeként a vállalkozásunk versenyképessége nőtt, munkavállalói létszáma stabil marad a COVID időszak alatt.